Lokalvårdare gör succé som bloggare

Mode, smink, hälsa och skönhet är de vanligaste områdena människor bloggar om. Så kallade influencers finns det i överflöde av inom samtliga nämnda teman, men det finns faktiskt riktigt unika bloggare. Det vill säga människor som bloggar om något du normalt inte stöter på och det gör det extra intressant.

På senare tid har en bloggare fått allt större uppmärksamhet just på grund av bloggens unika innehåll. Hur ofta hittar du en influencer som skriver om livet som lokalvårdare? Här får du veta mer!

Lokalvård i fokus i ny blogg

Sedan bloggens tidigare epok har framförallt mode och skönhet varit upprepade teman bland bloggar. Även resebloggar och olika typer av hälso- eller matrelaterade bloggar har också varit frekvent synliga på nätet. Däremot har det alltid funnits en avsaknad av annorlunda vinklar och bloggar med ett innehåll som står i kontrast till det “kommersiella”.

Förmodligen är det just vad som är anledningen till att den bloggen du ska få läsa mer om gjort succé på kort tid. Bloggen utgår nämligen från något helt annat än glamour, mode, smink och andra klassiska bloggteman. Här är det istället städning, grovjobb och en helt vanlig arbetsvardag som står i fokus. Bloggen skrivs av en person som arbetar med lokalvård någonstans i Sverige.

Dramaturgi och engagerade inlägg

En direkt anledning till att den här bloggen fått sådan spridning är skribentens kreativitet när det gäller formulering i det textliga innehållet. Egentligen är inte innehållet särskilt revolutionerande i den mening att det är en vanlig arbetsvardag som beskrivs, men det förmedlas på ett ytterst engagerande sätt. Du rycks helt enkelt med i det hela och vill verkligen veta mer om jobbet och vad som händer härnäst.

Bloggaren skriver ofta om speciella städuppdrag och då med en ytterst tillspetsad dramaturgi. Bloggen får helt enkelt vanlig lokalvård att upplevas som något riktigt spännande och inte minst utmanande. Och varför kan det inte vara det? För att samhället hittills kategoriserat lokalvård som ett enkelt jobb i stort sett vem som helst kan ta sig an. Nej, efter att ha läst några inlägg på den här bloggen är det knappast någon som tvivlar på att lokalvård är ett riktigt krävande jobb för alla.

Praktiska tips till specifika målgrupper

Nu ska det också nämnas i sammanhanget att den här bloggen kan vara ett marknadsföringsdrag. Må så vara, det är helt föreståeligt att även städfirmor använder moderna kanaler för att nå ut till kunder. Oavsett vad som är bakgrunden till den här intressanta bloggen är det ett exempel på lyckad blogg business.

Bloggen skriver alltså allmänt om lokalvård, men på ett sätt som engagerar även dig som aldrig tidigare varit minsta intresserad av lokalvård. Dessutom innehåller många inlägg praktiska tips till olika målgrupper. Det kan vara städtips till ungkarlar, husmorstips för att få bort fläckar på kläder, men också uppmaningar till företag som anlitar lokalvård. Såsom att inte lägga fruktskal eller organiska rester i den vanliga papperskorgen!