Så skriver du ett bra personligt brev

Du kommer att behöva skriva personliga brev flera gånger i livet. Det behövs framförallt när du söker jobb, men också till andra typer av ansökningar. Även du som bloggar eller driver eget kan vid flera tillfällen behöva skriva ett personligt brev. Kanske behöver du ansöka om ett deltidsjobb innan du börjar tjäna pengar på bloggen?

Det är dock lättare sagt än gjort att skriva ett personligt brev. Många har svårt att få till ett välskrivet brev som passar annonsen. Här hittar du de bästa tipsen på hur du skriver ett personligt brev av hög kvalitet.

Ta hjälp

Om du snabbt behöver få ihop ett välskrivet personligt brev är det bäst att vända dig till ett proffs. Cowrite är en smart tjänst som hjälper dig att få till ett skräddarsytt personligt brev på bara några minuter. Allt du behöver göra är att svara på några enkla frågor om dig själv och jobbet du söker. Exempelvis behöver du ange vilken ton som du vill att brevet ska skrivas i. För att öka dina chanser att få jobb eller för att din ansökan ska accepteras så måste brevet vara välskrivet och riktat till läsaren. Cowrite hjälper dig med detta tack vare dess avancerade algoritmer som väver ihop dina svar med ett stort antal textmallar i en databas. Samtliga texter i databasen är skrivna av professionella skribenter, vilket garanterar en mycket hög kvalitet. En träffande rubrik och en intresseväckande inledning gör att du kommer att stå ut i mängden.

Bäst av allt är att det endast tar 10 minuter att få klart det personliga brevet. Det gör att du inte behöver slösa din värdefulla tid på att skriva brevet. Istället kan du fokusera på att blogga eller göra något annat som du tycker är roligt. Dessutom behöver du inte betala något om du inte gillar textförslagen. Med andra ord kan du testa tjänsten innan du bestämmer dig för att betala.

Var personlig

Ett personligt brev ska vara unikt och spegla dig som person. Det är viktigt att hålla det kort och koncist samtidigt som din personlighet lyser igenom. Det är lätt att försöka imitera förebilder i strävan efter att uppnå deras framgång. Även om du drömmer om att uppnå Isabella Löwengrips miljon intäkter med din blogg, är det viktigt att komma ihåg att det tar tid att tjäna pengar på bloggen. Många har ett jobb vid sidan av bloggen för att kunna försörja sig. Framhäv gärna ditt bloggskrivande i ditt personliga brev, eftersom det gör ditt brev mer personligt och arbetsgivaren får en uppfattning om dina intressen.

Skriv ett unikt brev för varje tjänst

Många gör misstaget att de skickar samma personliga brev till många olika arbetsgivare. Ett brev ska alltid anpassas efter den specifika arbetsrollen och arbetsplatsen. Även om uppgifterna är snarlika är det viktigt att hitta vad som är unikt med just den tjänsten som du söker. Arbetsgivare ser snabbt igenom standardiserade brev som används för massansökningar och det kommer med största sannolikhet att hamna i papperskorgen. Om du är seriös med din ansökan bör ditt personliga brev anpassas efter tjänsten.