Halsband gör skillnad

Att använda halsband på ett sätt som gör ett oförglömligt intryck på dem som möter en är en konst. Många har säkert minnen av fester där man burit något vackert halsband som gnistrat som diamanter vid minsta ljusglimt i dess närhet. Ett sådant smycke drar definitivt blickarna till sig.

Jag minns en nyårsafton när en nyfunnen vän bjudit med mig till en fest och ett stort sällskap teatermänniskor. Bordsdukarna var vita och hängde långt ner över bordskanterna. Blomsterarrangemangen på borden var storslagna. Gästerna var välkända människor från teater och film. Den lyxiga nyårssupén varade länge och var både god och underhållande. Kvällsshowen var så pass rolig att man absolut inte kunde hålla sig för skratt.

Där satt jag med mitt gnistrande halsband och drog till mig väldigt mångas blickar. Jag har sällan blivit så beundrad för en accessoar som just den kvällen. Jag hade vackra armband och flera ringar också, men jag kunde både se och känna att det var halsbandet som fick folk att vända sig mot mig och titta beundrande på hela mig. Det gnistrande halsbandet drog deras blickar till mig på ett mystiskt och för dem oförklarligt sätt. Jag kunde ser hur blickarna som vändes mot mig gång på gång såg intresserat på mig. Jag kunde också se hur de undrade djupt inom sig vad det var som fick dem att gång på gång vända sina blickar mot mig. Se på mig och vilja ha mig som någon de ville prata med, fråga något vänligt och troligtvis inte så intelligent en kväll som denna nyårsafton. Så ska halsband påverka omgivningen och kandke en framtida äktenskapspartner, om du frågar mig.