Blogga dig till ett modejobb

Om du tycker om mode och skönhet och skulle vilja få ett intressant jobb inom modevärlden, så kan du försöka att blogga dig till ett modejobb. Genom en smart blogg kan du bygga upp ett varumärke och visa dina kunskap – vilket kommer att göra dig attraktiv inom branschen.

Drömjobbet

Det finns jobb och så finns det drömjobb. Det är många unga som önskar jobba med mode och skönhet på ett eller annat sätt. Det kan vara att bara få arbeta i miljön, kanske som assistent hos en stor designer, eller skriva om mode på ett känt magasin, bli modell, skapa egna kläder eller bli sminkös. Modevärlden är speciell, då det både handlar om utbildning, men också den egna talangen. Det är många som gärna skulle jobba gratis eller för slavlön, om de bara fick assistera på ett stort modehus. Konkurrensen är också stor. Då kan det vara svårt att vara en vanlig liten svensk utan kontakter och som vill lyckas i modebranschen. Det är då en blogg kan hjälpa dig. Genom att skapa en bra modeblogg kan du faktiskt börja vara en del av modebranschen. Ju mer du skriver, desto fler kommer att börja höra talas om dig, läsa din blogg, länka till dina artiklar. Plötsligt kan du våga höra av dig till en modeshow och fråga om du får komma och bevaka showen – du har trots allt en blogg med 30 000 besökare i månaden. Du kan börja be om intervjuer med både modeller och designer. Du kan alltså ta dig in i branschen för att få ditt drömjobb. Ett annat sätt att också hitta drömjobbet är genom att anmäla dig hos ett bemanningsföretag. Ett bemanningsföretag är också en god lösning för dig som letar efter kvalificerad arbetskraft: genom att låta Bravura hitta den bemanning som du behöver, så kan du enkelt hitta din drömpersonal.

Modeblogg

För att lyckas med din modeblogg måste du skriva många, långa och mycket genomtänkta artiklar. Du ska fokusera på att ge dina läsare goda råd, snygga bilder och inspiration. Om din dröm är att skapa ett eget märke kan du skapa snygga associerar som väskor, huvudbonader och armband och sälja på din blogg. Du kan alltså använda bloggen för att bygga upp en kundkrets och ett eget märke. Om ditt mål är att kunna flytta utomlands bör du skriva på engelska, eller ha två bloggar: en på svenska och en på engelska. Det tar lång tid att bygga upp ett varumärke och du måste tänka strategiskt från början. Du bör också använda sociala medier och se till att du är “samma” person överallt. Använd samma namn och logga, så att besökarna verkligen vet att det är dig de besöker, oavsett vilken sajt de är på.