Fem bloggtips för en framgångsrik blogg

Bloggen är lika aktuell idag som för femton år sedan. Det är många som driver framgångsrika bloggar, antingen för att föra fram en fråga, tjäna pengar eller som en del av ett företag eller ett varumärke. Här kommer fem tips för en framgångsrik blogg – vare sig du bloggar om accessoarer, skönhet eller resor.

#1 Tid

Oavsett vad du ska göra i livet, så tar de bästa sakerna tid: vänskap, familj, bygga ett företag, lära sig något, komma i form eller för att bygga upp en blogg. Bloggarna som kan leva heltid på sina sidor började ofta för många år sedan. Tid ger både läsare och erfarenhet. Att skapa en fungerande blogg är ett trial and error, och sällan några snabba cash. Det är som med en hälsosam livsstil: kondition och musklerna kommer inte på en dag, utan genom långsiktigt arbete. Om du förresten vill komma i form eller förbättra din träning, så kan du köpa ett gympaket hos gorilla sports – för dig som inte vet var du ska börja är ett gympaket ett bra och enkelt alternativ att börja med.

#2 Ett smalt ämne

Framgångsrika bloggar handlar om ett smalt ämne, inom ett större ämne. Om du tycker om skönhet och att göra dig fin, så är skönhet det större ämnet, medan accessoarer är ett smalt ämne att bygga hela bloggen kring. Välj ett ämne och bli en expert på det.

3# Eget innehåll

Du måste skriva egna artiklar med bra innehåll – för både besökare och sökmotorer. Det måste finnas en anledning för besökare att gå in på din sida. Om du kopierat av en artikel från en tidning, så kommer dina läsare snabbt att upptäcka det – och lämna dig. Om du kopierar av texter, vare sig det är på svenska eller engelska, så kommer också sökmotorerna att upptäcka det – och du kommer bli mycket lågt rankad och ingen kommer att hitta din blogg.

4# Youtube

En stor blogg är mer än bara en sajt, det är också lite av ett varumärke. Ett sätt att få fler läsare är genom att också skapa Youtubefilmer. Om din blogg handlar om att skapa egna halsband så det klokt att både skriva längre artiklar om olika slags material och tekniker och sedan att komplettera dem med klipp där du förklarar olika element. Bloggen och Yotube hjälper varandra och du når också olika personer med de olika plattformerna. Säg i dina filmer att de kan lära sig mer om ämnet på din sajt, så kommer än fler att upptäcka din blogg.

5# Kommunikation

För att skapa en framgångsrik blogg måste du ha en relation med dina besökare. Be dem kommentera och svara på deras kommentarer. Be dem ställa frågor och hör med dem vilka ämnen de vill att du ska skriva om.