Handväskan

Ja, man borde alltid använda handväska, fast ibland är den verkligen i vägen också. Det finns tillfällen då en vanlig handväska som till exempel en kuvertväska inte är så lätt att ha med sig. Det kan vara när man är ute på dans som den plötsligt blir en handväska för mycket att bära på. Just då man vill ha händerna fria om sin danspartner får man helt enkelt lämna kuvertväskan därhän. Den kommer definitivt att bli en börda eftersom den inte har axelrem så man kan bära den med sig utanpå kroppen istället för att bära den i handen. Ska man dansa och lämna kuvertväskan på bordet eller stolen obevakad är det bättre att välja en annan handväska för kvällen.

Fria händer

Axelremsväskor finns i flera olika storlekar. Det finns fina väskor med axelremmar som är justerbara. Den bästa väskan är en liten nätt och tunn väska som knappt rymmer det nödvändigaste för en handväska ute på dans. Nu är det så att just små och nätta axelremsväskor är verkligt passande att ha även ute i storstadens vimmel om man är ute på promenad eller shoppingrunda. Då har man väskan i tryggt förvar hängande innanför jackan så den inte syns för ficktjuvar. Där är den svåråtkomlig för obehöriga helt enkelt. Det som också är bra med en liten nätt axelremsväska gömd innanför kläderna är att man har händerna fria och kan ta upp och titta på varor lite närmare om man vill och man behöver inte tänka på väskan då.

Handväskor för alla tillfällen

Självklart ska man ha en stor handväska när det behövs. Ibland har man kanske böcker, papper och annat viktigt som måste med tillsammans med allt det andra nödvändiga som man bär i handväskan. Eller laptopen måste kanske vara med somliga dagar. Då är en snygg handväska i lagom storlek det bästa. Att den har både handtag och axelrem gör den så mycket mer praktisk än vad en vanlig portfölj kan vara.

Det här med att ha händerna fria är något som allt fler gillar. Med en portfölj eller stor handväska måste man alltid tänka på var man ställer ifrån sig väskan. Det finns en miljon tillfällen då det mest praktiska är att ställa ifrån sig väskan, men vill man inte det och om man vill ha händerna fria är en ryggsäck väldigt praktisk. Många är både praktiska, snygga och finns i flera storlekar och färger.