Nagelsmycken

Det var någon gång på 80-talet som nagelteknologerna dök upp som yrkesgrupp i Sverige. Från början trodde nog många att det där är inget man kan försörja sig på. Men visst kan man det även fast det säkert var lite trögt i början. Numera vill väldigt många smycka sina naglar, inte bara med nagellack i olika färger utan med riktiga smycken och nagelpiercingar.

Först och främst ska man veta att det går att göra konstgjorda naglar och man kan förlänga de naturliga naglarna. Nagelsmycken kan man lägga på konstgjorda och naturliga naglar. En nagelpiercing är ett smycke som kan bytas ut varenda dag om man vill. För att göra en piercing i nageln gör man först ett pyttelitet hål just där piercingen ska sättas i nageln. Själva hålet är osynligt när smycket sitter på och smycket kan bytas ut samtidigt som du byter kläder så att allt passar ihop med varandra och naturligtvis ska piercingen passa ihop med det intryck du vill göra vid olika tillfällen. Det kan vara inför en jobbintervju eller en fest eller varför inte inför en lunchdejt. Nagelsmyckena kan vara gjorda i guld, silver eller bling-bling. Det finns olika slags figurer att få och alltsammans i olika färger. Pärlor och små stenar eller vackra små fjärilar är populärt att sätta in i naglarna.

Man kan självklart göra en hel del själv när det gäller nagelsmyckning. Måla naglarna kan ju de flesta och även att använda gelé för att bygga upp naglarna. Självklart är det skönt att gå till en salong och få naglarna fixade. Trots allt är naglarna idag närapå nog smycken i sig själva. De ingår i det intryck man vill göra på andra människor. Hur man klär sig och smyckar sig och vilka accessoarer man använder säger allt om ens varumärke. Självklart ingår naglarna i ens så kallade “outfit” , det håller nog de flesta med om. Snygga, välvårdade naglar, målade och dekorerade i en stil som passar ditt uttryck är lika viktiga numera som skorna du går i eller vilken färg som är din favoritfärg. Allt passar ihop och går att byta ut och variera och självklart ingår naglarna i hela ens varelse. Det går inte att gömma dem eller glömma bort dem.

Det bästa och skönaste för ens välbefinnande är att gå till en salong och låta nagelskulptören pyssla om en tills man ser ut som en ny människa om händerna. Det är roligt att ha starka och vackra naglar som är välskötta och gör att händerna ser vackra och fina ut. Det är välgörande för självförtroendet om inte annat. Det bästa är att man kan själv byta ut piercingarna så att ens smyckade naglar går att variera beroende på vilka kläder man tar på sig olika dagar.