Örhängen

Örhängen av alla slag är något som jag verkligen gillar, men det är viktigt att välja rätt slags smycken till rätt tillfälle. Natt och dag är rätt tillfälle för örhängen kan man tycka, speciellt om man gillar att vara ute och träffa folk om kvällarna och det gör jag. De dyraste är dock inte alltid de bästa har jag lärt mig. Ifall man är allergisk är ju guld riskfritt för de flesta, men annars kan man ha vilka material man vill i örhängena. Det går ju att byta till nya varje dag som passar till kläderna för dagen.

De vackraste örhängena behöver inte vara av guld och diamanter, men kan givetvis vara det förstås. Vackra påfågelsfjädrar är så fina i sig själv men som örhängen är de en prydnad för vem som helst. Jag gissar att påfågelsfjädrar har man kunnat betala med istället för mynt någonstans i någon kultur. Så fina är de i mina ögon. Vissa andra fågelfjädrar har också använts bland indianer till exempel som örhängen eller hängen i håret. Numera är det inte bara indianer som använder fjädrar på det sättet i sina smycken och accessoarer.

På loppmarknader och i second-hand affärer kan man hitta gamla smycken från äldre tider. Det går att hitta riktigt fina smycken och speciellt örhängen på det sättet. Eftersom örhängen är något som kan bytas ut varje dag är det ju fiffigt att ha många slags örhängen. Både nya och gamla.

På kvällen när man byter om för att gå ut är det viktigt att komma ihåg att byta örhängen också. Det är lätt att glömma om man bara ska ut en sväng efter jobbet. Det är ju roligare om örhängena passar ihop med klädseln och självklart passar för situationen också. Det är mera skicklighet än tur att kombinera ihop smycken och accessoarer till kläderna vid olika tillfällen.