Tjäna bloggpengar: marknadsför din blogg

Vill du börja tjäna pengar på din blogg? På allvar och inte bara någon tusenlapp? Då måste du börja marknadsföra din blogg. Naturligtvis kan du använda samma marknadsföringsstrategier till alla företag.

Bloggen som pengamaskin

Konkurrensen på nätet är alldeles för stor för att du bara ska kunna skriva några inlägg och sedan få besökare som kommer att klicka på dina produkter eller annonser. För att lyckas måste du marknadsföra din blogg. Då kan din sida faktiskt bli en liten pengamaskin. Vill du ha en stor pengamaskin bör du ha flera bloggar eller en stor genomtänkt blogg som du marknadsför med hjälp av ungapped.se smarta marknadsföringsverktyg: skicka nyhetsbrev, skapa inbjudningar, digitala anmälningsformulär, event, enkäter och sms-kampanjer – allt i samma plattform. Då kan du börja tjäna pengar på allvar.

Marknadsför din blogg

Du måste marknadsföra din blogg. Alla stora bloggare gör det. Du måste betala för bra marknadsföringsverktyg som Ungapped och betala för annonser på sociala medier. Det räcker naturligtvis inte bara att betala för annonsplatser på Pinterest och Facebook, du måste också ha bra innehåll. Annars är det bara pengarna i sjön.

Marknadsför med nätverk

Förutom att betala olika tjänster som hjälper dig att nå besökare, bör du också bygga upp ett nätverk. Alla dina medier är ett nätverk. I det nätverket måste allt vara synkroniserat – ha en snygg logga som du har både på bloggen, i nyhetsbrevet, som ikon på sociala medier och på Youtube. Men du bör också bygga upp ett organiskt nätverk – nätverk med andra personer. Ett smart sätt att nå nya besökare är genom att samarbeta med andra personer. Låt oss säga att du bloggar om att renovera hus. Då kan du bjuda in andra husbloggare att skriva på din blogg. Det innebär att de kommer berätta för sina följare att de ska gästblogga hos dig, och förhoppningsvis länka till din blogg, och du får intressant nytt material. Win-win för er båda.